Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Διαχείριση Βάρους

01.

Μείωση βάρους

Μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής σας να μην έχετε το ιδανικό ή επιθυμητό βάρος για εσάς, το όποιο πιθανόν να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες (π.χ. αλλαγή ωραρίου δουλειάς, έλλειψη χρόνου προετοιμασίας φαγητού, λόγω κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, κτλ). Ετοιμάζουμε μαζί ένα πρόγραμμα διατροφής ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας και να σας επαναφέρει στο δικό σας επιθυμητό βάρος με υγιή ρυθμό απώλειας λιπώδους ιστού, βελτίωση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Στόχος είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τη διατήρηση του χαμένου βάρους.

Food photo created by senivpetro - www.freepik.com
Food photo created by senivpetro - www.freepik.com

02.

Αύξηση βάρους

Στόχος είναι η σταδιακή και υγιή πρόσληψη βάρους (σε μυϊκή μάζα και όσο το δυνατόν λιγότερο σε λιπώδη ιστό), καθώς και η κάλυψη πιθανών διατροφικών ελλείψεων. Αφορά άτομα με βάρος χαμηλότερο από αυτό που τους κάνει να νιώθουν καλά με το σώμα τους, αλλά μπορεί να αφορά και άτομα με κάποια ακούσια μείωση βάρους, συνοδευόμενη ή όχι από ιατρική ή ψυχολογική αιτία.

03.

Διατήρηση βάρους

Σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει κάποιο πρόγραμμα απώλειας ή πρόσληψης βάρους είναι απαραίτητη η διατήρηση του νέου σωματικού βάρους. Η διατήρηση των κιλών είναι πολύ σημαντική στην εδραίωση του νέου βάρους και συνεπώς της νέας σύστασης σώματος, καθώς και στη μονιμοποίηση των νέων διατροφικών επιλογών. Ωστόσο, τα προγράμματα συντήρησης απευθύνονται και σε άτομα στα οποία δεν έχει προϋπάρξει αλλαγή στο σωματικό τους βάρος (πρόσληψη ή απώλεια), αλλά και σε οποιονδήποτε νιώσει την ανάγκη να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες προκειμένου να αποκτήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.