Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καραντουμάνη Ευαγγελια
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πτυχιούχος Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,
Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
Βιογραφικό

Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2006 στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησα το 2011.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – ΑΧΕΠΑ που περιελάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, σύνταξη διαιτολογίου, διατροφική συμβουλευτική και παρακολούθηση συστημάτων παραλαβής και διανομής τροφίμων στο νοσοκομείο.

Το 2011 επέστρεψα στη Βέροια οπου από τότε μέχρι σήμερα διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Μ. Αλεξάνδρου 27.

Από την έναρξη του γραφείου και έπειτα έχω συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια με θέμα την διατροφή παιδιών και ενηλίκων, την αθλητική διατροφή και την κλινική διατροφή.

Τέλος είμαι μέλος της ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Ο χώρος μας

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας​

Υπάρχουν πλέον αρκετές πηγές πληροφόρησης (π.χ. internet, σύμβουλοι διατροφής χωρίς πτυχίο) που παρέχουν συμβουλές σε θέματα διατροφής, οι οποίες στερούνται επιστημονικών αποδείξεων, καθώς και συμβουλές οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τον οποιονδήποτε λόγω διαφορετικού ιατρικού, διαιτολογικού και ψυχολογικού προφίλ. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ο νόμιμος διαιτολόγος – διατροφολόγος, ο οποίος θα καθοδηγήσει εξατομικευμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα την κάθε ξεχωριστή περίπτωση διαιτώμενου.

Κάθε νόμιμος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος υποχρεούται να έχει σε εμφανές σημείο στον χώρο το πτυχίο του, που να αναγράφεται ο τίτλος σπουδών ,καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η απώλεια βάρους που μπορεί κάποιος να πετύχει σ’ έναν μήνα είναι μια διαδικασία που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι η ηλικία , η φυσική δραστηριότητα, ο βασικός μεταβολισμός , η λήψη φαρμάκων , οι ορμονικές διαταραχές , η ψυχολογία του διαιτώμενου ,καθώς και ο βαθμός συμμόρφωσης στο πρόγραμμα διατροφής. Σκοπό δεν πρέπει να αποτελεί η απώλεια συγκεκριμένων κιλών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά η μείωση σωματικού βάρους να επέλθει μέσω αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς του διαιτώμενου, ούτως ώστε τα κιλά που χάθηκαν να μπορούν να διατηρηθούν.
Στην πρώτη συνεδρία λόγω λήψης ιατρικού, διαιτολογικού, ψυχολογικού ιστορικού και σωματομετρήσεων θα απαιτηθεί περίπου 1 ώρα. Στις επόμενες επισκέψεις θα χρειαστούν 30-40 λεπτά τη φορά.